Tilskud

Patienter har følgende tilskudsmuligheder til behandling hos en statsautoriseret fodterapeut.

Sygeforsikringen Danmark: Hvis du er medlem af gruppe 1 eller 2, kan du få tilskud til fodbehandling og ortopædiske fodindlæg hos statsaut. fodterapeuter. Hvis du er medlem af gruppe 5 kan du kun få tilskud til ortopædiske fodindlæg. Læs mere om tilskuddet på www.sygeforsikring.dk (linket åbner i et nyt vindue)

Kommuner:

  • Pensionister kan søge om helbredstillæg for de ydelser, hvor der i forvejen gives tilskud fra den offentlige sygesikring
  • Pensionister kan søge om udvidet helbredstillæg til fodbehandling, hvis kommunen vurderer, at borgeren har behov for dette.
  • Borgere med personer med varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, kan søge om støtte til ortopædiske fodindlæg jf. Serviceloven.  

Du skal henvende dig til din hjemkommune for at høre nærmere om, hvordan du søger. Helbredstillæggene bliver beregnet på baggrund af din formue.

Kommunen kan have indgået en prisaftale med en bestemt behandlere eller leverandører. Det betyder imidlertid ikke, at du skal benytte netop den leverandør eller behandler, men dit tillæg vil blive beregnet ud fra det beløb, som prisaftalen lyder på.

Den offentlige sygesikring: Lider du af diabetes, nedgroede negle, svær leddegigt eller arvæv efter strålebehandling, kan du få tilskud via sygesikringen. Du skal  starte med at henvende dig til din egen læge for  at få en henvisning. Du skal dog være opmærksom på, at du kun kan få tilskud hos de fodterapeuter, som har et ydernummer. Jeg gør opmærksom på at jeg ikke arbejder under ydernr.

Del siden